Arkisto

Sibelius-museoon kuuluu musiikkihistoriallinen arkisto, jonka juuret ovat Otto Anderssonin kokoelmissa. Arkisto säilyttää esimerkiksi yksityishenkilöihin, orkestereihin, kuoroihin, järjestöihin jne. liittyvää aineistoa sekä erilaisia erilliskokoelmia. Arkistossa on mm. käsinkirjoitettuja ja painettuja nuotteja, valokuvia, kirjeitä, lehtileikkeitä ja äänitteitä. Erikseen voidaan mainita Jean Sibeliusta ja Otto Anderssonia koskeva arkistoaineisto.

Tietoa tutkijoille

Arkistomateriaalin tilaaminen
Palvelun nopeuttamiseksi kannattaa ottaa etukäteen yhteyttä arkistoon ja kertoa, millaisesta materiaalista on kiinnostunut. Lisätietoa sivulla Kokoelmat.

Kopiointi
Arkiston henkilökunta voi pyynnöstä kopioida materiaalia. Paperikopioita tai digitaalisia kopioita voi tilata myös postitse. Katso hinnasto. Materiaalia saa valokuvata tutkimustarkoituksiin arkistokäynnin yhteydessä.

Lainaaminen
Arkistomateriaalia ei lainata. Kirjastossa olevia kirjoja voi lainata Åbo Akademin pääkirjaston kautta (Alma). Tiettyä ulkomaalaista nuottimateriaalia sekä suomalaisten painettujen nuottien kaksoiskappaleita voi lainata suoraan Sibeliusmuseon arkistosta.

Ruokailu
Opiskelijakahvila Gadolinia,ravintola Hus Lindman ja kahvila Fika sijaitsevat aivan Sibelius-museon vieressä Piispankadulla. Lähistöllä on myös muita ravintoloita.