Ladataan Tapahtumat

« All Events

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Flamenco

15.5 @ 19:00 - 20:30

| 10€ - 12€

Event Navigation

Anna Murtolan kiiteltyä flamencoa kuullaan Turussa

Flamencolaulaja Anna Murtolan sooloprojekti Fuego Por Dentro (”sisäinen tuli, tulta sisällä”) saapuu Turkuun toukokuussa. Sibelius-museossa 15.5. kuultava konsertti keskittyy flamencomusiikin ytimeen: ihmisäänen vahvaan ja herkkään voimaan. Murtolaa säestävät Suomen menestyneimpiin flamencokitaristeihin lukeutuva Joonas Widenius sekä pitkän linjan basisti Hannu Rantanen.

Konsertissa kuullaan musiikkia Murtolan debyyttisoololevyn ohjelmistosta, jossa laulajan sävyrikas ja tummasointinen ääni vie kuulijansa intensiivisen flamencoperinteen äärelle, sen syvän surullisten sävelten, mutta myös kepeän leikittelevien rytmien keinoin sekä muiden musiikkikulttuurien vaikutteista ammentaen. Muun muassa Turun sanomissa kiitelty levy on saanut hyviä arvioita sekä Suomessa että ulkomailla.

Oulusta lähtöisin oleva Anna Murtola on maailman pohjoisin flamencolaulaja. Suomalaisen flamencolaulun pioneereihin lukeutuva laulaja on löytänyt oman vahvan äänensä tämän intensiivisen espanjalaisen perinteen tulkitsijana. Murtola tunnetaan myös monipuolisena, yli genrerajojen kurkottavana karismaattisena esiintyjänä.


Anna Murtola: Fuego Por Dentro -konsertti
Turun Sibelus-museossa
Anna Murtola, laulu
Joonas Widenius, kitara
Hannu Rantanen, basso
Ke 15.5. klo 19.00
Liput 12e / 10e

Arvioita:

”Laulajan ääni on lämmin ja ilmaisuvoimainen, ja Murtola heittäytyy flamencon surumielisiin, riipiviin ja ahdistaviin tunteisiin, mutta myös leikittelevään rytmiseen ilotteluun. Huikean taitava muusikkojoukko luo yhdessä Murtolan kanssa mielenkiintoisia äänimaailmoja.”  Aija Haapalainen, Turun Sanomat


”Eivät tällaiset taiteilijat ilmesty tyhjästä. Heidän taiteessaan on pitkän traditioon perehtymisen ja omakohtaiseksi kokemisen tuomaa syvyyttä, hienosyistä ja sopivan arvoitukselliseksi jäävää uutta kulttuurista näkökulmaa.
Eeva Kauppinen, Kaleva

”Murtolan esikoinen on onnistunut ja ennakkoluulot murskaava, ja se antaa pimeimmän vuodenajan kanssa painivalle valoa tulvivaa tekohengitystä.
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐ Venla-Vanamo Asikainen, Keski-Suomalainen / Savon Sanomat

YouTube-kanava:
https://www.youtube.com/channel/UCB3r5IwgCr6eWmwF63qIB5A

Anna Murtola & Joonas Widenius MTV3 Huomenta Suomi –ohjelmassa:
https://www.mtv.fi/sarja/huomenta-suomi-33001003008/flamenco-soi-pohjolassa-1007107?fbclid=IwAR3_DYNaJKzMDrC-DM56pN7D5Vw2imruNlOTLfo1P3O1w5yoEYVjQ_nnPVE

Fuego Por Dentro- albumi Spotifyssa:
https://open.spotify.com/album/567BTG9WLO2Bm3M3DbM1B2?si=HPZybHhWSuqyP9Mjq7BMHw

Facebook:
https://www.facebook.com/annamurtolaflamenco/

Instagram:
@annamurtolaflamenco

WWW:
www.annamurtola.com

 

Tiedot

Päivämäärä:
15.5
Aika:
19:00 - 20:30
Hinta:
10€ - 12€

Tapahtumapaikka

Sibelius-museo
Piispankatu 17
Turku, 20500 Suomi
+ Google Map
Kotisivu:
www.sibeliusmuseum.fi