Grammari-opastus

Äänentallennuksen ja -toiston historiasta kertova opastus Sibelius-museossa! Pääsiäisviikonloppuna suomenkieliselle opastukselle pääsee pääsylipun hinnalla tai museokortilla. Opastus alkaa klo 13.00.

Vuonna 1877 Edison lausui uuteen keksintöönsä fonografiin sanat ”Mary had a little lamb”. Tuon historiallisen hetken jälkeen äänentallennus on kehittynyt osaksi ihmisten jokapäiväistä elämää. Äänentallennuksella on lähes 150-vuotinen ja monivaiheinen historia. Mihin käyttöön fonografi oli alun perin tarkoitettu? Kuka oli Charles Cros? Miksi vinyylilevyn ja sellakkalevyn pyörimisnopeudet eivät ole yhteneväiset? Onko analoginen formaatti digitaalista parempi? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin perehdytään Grammari-opastuksella, jonka aikana käydään läpi äänentallennuksen ja -toiston mielenkiintoinen historia.

Opastus kestää n. 45 minuuttia.

Päivämäärä:
21.4