• Tämä tapahtuma on mennyt.

Turun päivä

Vapaa pääsy klo 11-16
Sigynella-kuoron (joht. Terhi Lehtovaara) lauluesitys klo 12
Soi torpat ja salongit -konsertti klo 14
Tervetuloa!

“Soi torpat ja salongit” -konserttikokonaisuus on saanut inspiraationsa Varsinais-Suomen rikkaasta kansanmusiikkiperinteestä, jossa saariston, kylien ja kaupunkien musiikissa kuuluu eri kielten, aikojen ja kulttuurien välinen, edelleen jatkuva vuorovaikutus. Kaiken keskellä kansanmusiikki

on vahva ja ajassa elävä keino tunteiden ja yhteisöllisyyden vapaaseen ilmaisuun. Konsertissa kuullaan nykytulkintoja eri aikojen ja tyylisuuntien pelimannimusiikista ja kansanlauluista. Kahdella viululla ja sekä suomeksi että ruotsiksi laulaen soivat niin keskiaikaiset balladit kuin menuetit, polkat ja valssitkin muusikoiden omina sovituksina. Konsertin kesto on n. yksi tunti.

Marianne Maans on toiminut ammattikansanmuusikkona 1990-luvun lopusta alkaen laaja-alaisesti eri musiikkiprojektien toteuttajana ja on suomenruotsalaisen kansanmusiikkiperinteen asiantuntija.

Marjaana Puurtinen on varsinaissuomalaisen kansanmusiikin voimahahmo ja vastannut mm. useiden suurten kansantanssiteosten musiikeista. Työpari muodostaa vahvan yhdistelmän paikallisen suomen- ja ruotsinkielisen kansanmusiikkiperinteen sekä kansanmusiikin nykytilan ja toimijoiden tuntemusta.

Päivämäärä:
15.9