Vaihtuvat näyttelyt

Sibbe 50 kertoo Sibelius-museon nykyisestä museorakennuksesta ja sen suunnittelijasta, Woldemar Baeckmanista, rakennuksen täyttäessä 50 vuotta. Näyttely esittelee arkkitehtuuria, suunnittelua ja tontin historiaa mm. valokuvin, rakennuspiirustuksin ja pienoismallein. Museokävijällä on tänä vuonna myös mahdollisuus nähdä museon atriumpihalle. Näyttelyssä kävijälle annetaan mahdollisuus kertoa mielipiteensä rakennuksesta ja Sibbe 50 kysyykin, onko nykyinen museorakennus kamala laatikko vai ihana betonitalo.

Sibbe 50 -näyttelyyn on mahdollista tilata erillinen opastus. Lisätiedot museopedagogilta.

Näyttely ” Kantaatti tohtoreille – musiikki akateemisissa juhlatilaisuuksissa” esittelee musiikkia, jota suomalaisissa yliopistoissa on käytetty erilaisten juhlatilaisuuksien yhteydessä.  Näyttelyssä painottuvat erityisesti ne sävelteokset, jotka Åbo Akademi on tilannut olemassaolonsa 100 vuoden aikana. Yliopistojen juhlatilaisuuksia ovat mm. vihkimisseremoniat ja tohtoripromootiot. Näyttelyssä on esillä Jean Sibeliuksen Maan laulun op. 93 lisäksi myös mm. Bengt Carlsonin, Gottfrid Gräsbeckin ja Ulf Långbackan teoksia.

Näyttelyt ovat avoinna 1.2.2018-6.1.2019