Opastukset

 

 

Opastus Sibbe 50 -näyttelyssä perehdyttää kävijän Sibelius-museon nykyisen rakennuksen taustoihin ja saloihin. Kuka oli arkkitehti Woldemar Baeckman, mikä on rakennuksen merkitys ja kuinka hyvin betonitalo sopii Piispankadun ympäristöön. Opastuksella kerrotaan yksityiskohdista ja rohkeistakin ratkaisuista, joita Baeckman on suunnitelmiin tehnyt. Opastuksen kesto on noin 60 min, opastusmaksu 40e + sisäänpääsylippu.

 

Jean Sibelius – kansallissäveltäjän elämä ja musiikki

Opastettu kierros Sibelius-näyttelyssä kertoo suomalaisen musiikin historiasta sekä Suomen kansallissäveltäjä Jean Sibeliuksen (1865–1957) elämästä. Minkälainen säveltäjä Sibelius oli, mitkä ovat hänen keskeisimpiä teoksiaan? Opastuksella kerrotaan myös millainen musiikkikaupunki Turku oli Sibeliuksen aikana, keitä hänen ystäviään kaupungissa asui ja miksi säveltäjän nimikkomuseo on juuri Turussa? Opastuksen loppuun kuunnellaan yhdessä Finlandia, op. 26. Kesto: 60min, opastus kuuluu etukäteen varattuna pääsylipun hintaan.

 

 

 

 

 

ELÄMYSPOLKU

Elämyspolku on Turun kaupungin sivistystoimialan suunnitelma, jossa hyödynnetään erilaisia työtapoja ja oppimisympäristöjä ja jossa työskentelyä viedään säännöllisesti ulos luokkahuoneesta. Elämyspolku on myös tapa toteuttaa monialaisia oppimiskokonaisuuksia. Elämyspolku tukee osaltaan opetuksen eheyttämistä. Koulun sisä- ja ulkotilojen lisäksi eri oppiaineiden opetuksessa hyödynnetään luontoa ja rakennettua ympäristöä. Kirjastot, liikunta-, taide- ja luontokeskukset, museot ja monet muut yhteistyötahot tarjoavat monimuotoisia oppimisympäristöjä.

www.elämyspolku.fi

3. lk: Arkkitehtuuri Turussa

Kamala laatikko vai ihana betonitalo?


Sibelius-museossa tutustutaan arkkitehtuuriin museokierroksella, joka tehdään ulkona ja sisällä. Kierroksella pohditaan, miten 1960-luvun arkkitehtuuri sopii maisemaan, mitä hallitsee pääasiassa 1800-luvun rakennukset ja 1700-luvulla istutettu tammi. Minkälainen rakennus Sibelius-museo on? Mikä tekee siitä erikoisen ja miksi se on suojelukohde? Mitä suojelukohde tarkoittaa?
Kesto: 60 min
Oppiaineet: Ympäristöoppi, kuvataide
Hinta: 35e/luokka
Varaukset: Museopedagogi Unna Toropainen,
etunimi.sukunimi@abo.fi, 050-409 6436

 

8. lk: Suomen synty

Museokäynnillä tutustutaan Jean Sibeliukseen henkilönä, hänen merkitykseensä Suomelle ja suomalaiselle musiikille. Sibeliuksen tunnetuimpiin teoksiin kuuluva Finlandia, op. 26 asetetaan vastakkain Fredrik Paciuksen Maamme-laulun kanssa. Mikä on kansallislaulu? Missä ja mihin sitä tarvitaan? Miten sellainen valitaan? Mitä on kansallinen musiikillinen identiteetti.

Kesto: 60 min
Oppiaineet: Musiikki, historia
Hinta: 35e/luokka
Varaukset: Museopedagogi Unna Toropainen,
etunimi.sukunimi@abo.fi, 050-409 6436

 

Sibbe Elias 2_2