Sibbe Atrium Live: Lau Nau

| 15€

Lau Nau är en av finländska musikhimlens intressantare namn. I Laura Naukkarinens musik hörs influenser från filmmusik, folk, experimentalism, elektronik samt ekon från modern konst- och kammarmusik. Den kreativa processen styrs av nyfikenhet samt en vilja att överskrida genregränser. För tillfället är Lau Naus huvudinstrument en modularisk synt som hon kombinerar med mer traditionella och klassiska instrument, sång och inspelningar hon gjort tidigare.

Laura Naukkarinen har vunnit Femma-priset och varit kandidat för Jussi-, Teosto- och Emma-pris. Förutom egna album producerar och tonsätter Lau Nau musik till filmer, för teaterpjäser och dansföreställningar. Hon ackompanjerar stumfilmer och uppträder på flera kontinenter. I år har Lau Naus musik hörts i b.la. filmen Aurora av Miia Tervo. Laura Naukkarinen har föreläst om tonsättandet av filmmusik vid Colorado College och Moscow Film School.

Dörrar öppnas kl. 19.45
Antalet platser är begränsat. Biljetter i förköp (max 3 st./pers.) från museets kassa. Inga bokningar
Vid regn konserten flyttas inomhus

29.8