Sibbe Atrium Live: Marja Ahti

| 15€

Åbobon Marja Ahti är musiker och tonsättare. Hon arbetar med ljudinspelningar från omgivningen och annat akustiskt material kombinerat med synthesizers och elektronisk feedback för att studera det gränsskikt där ljud börjar kopiera och kommunicera med varandra. Hennes infallsvinkel till ljudinspelningarna är varken dokumentaristisk eller akusmatisk utan den finns mellan dessa och rör sig bland det abstrakta och det djupt familjära för att förflytta lyssnaren in i värld av poetiska metaforer där ljud är satta i relation till varandra, flyktigt speglande och härmande. Hon skapar precisa musikaliska narrativ med långsamt förändrade texturer med detaljerat akustiskt ljud och intuitivt stämda toner med en försiktig mikrotonal puls.

Den svenskfödde Ahti har varit aktiv i Finland i över 10 är med många olika ensembler. För tillfället konserterar hon mest som soloartist och i duon Ahti & Ahti. Marja Ahti är en av medlemmarna i Himera-kollektivet som arrangerar konserter med experimentell musik i Åbo. Hennes debutalbum under eget namn, Vegetal Negatives gavs ut i mars 2019 av det schweiziska skivbolaget Hallow Ground.

Antalet platser är begränsat. Biljetter i förköp (max 3 st. / person) från museets kassa. Inga bokningar
Vid regn konserten flyttas inomhus

8.8
Pris: