• Detta evenemang har redan ägt rum.

Åbodagen

Fritt inträde kl.11-16
Kören Sigynella (dir. Terhi Lehtovaara) uppträder med några sånger kl. 12
Spel i stugor och salong-konserten kl. 14
Välkommen!

Musik som går genom tiden

“Spel i stugor och salong” är en konsert som inspirerats av den rika folkmusiktraditionen i Egentliga Finland, där skärgårdens, byarnas och städernas musik lever i naturlig växelverkan med varandra i språk, tid samt kultur. Konserten förenar stilar från olika tider i musikernas tolkningar och arrangemang för två fioler och sång på finska och svenska. Spelmansmusiken och folksången bildar ett starkt och mångsidigt medel för känslouttryck, improvisation och samvaro i allt från medeltidsballader och menuetter till polkor samt valser. Konsertens längd är ca en timme.

Marianne Maans är en professionell folkmusiker och sakkunnig inom den finlandssvenska folkmusiken. Hon har sedan slutet av 1990-talet verkat mångsidigt som musiker och förverkligat olika musikaliska projekt. Marjaana Puurtinen är en drivande kraft inom folkmusiken i Egentliga Finland. Hon har bl.a. ansvarat för musiken till flera större dansverk som förverkligats. Duon bilder en stark kombination av kunnande för den lokala finsk- och svenskspråkiga folkmusiken.

15.9

Webbplats: